Més de 120 tractors del Solsonès participen en el tall de la C-16 i la C-25 a Sallent

La mobilització de la pagesia pel 6-F està sent un èxit de convocatòria. La comitiva ha sortit del polígon del Vinyet a 2/4 de 7 del matí i ha anat baixant per la C-55, sumant-s’hi les columnes procedents d’altres municipis de la comarca i provocant quilòmetres de retencions. L’Oriol de Guixers, portaveu de la plataforma al Solsonès, es mostra satisfet per la bona acollida que està tenint la protesta:

Però per saber de primera mà com està avançant la mobilització, parlem amb la nostra companya d’Ona Bages, Anna Hernàndez, que és a peu de carretera seguint-la.

Gràcies, Anna. Restem a l’espera de conèixer els resultats de l’assemblea que s’està celebrant en aquests moments per veure com es concreten les properes hores de mobilització.

Sota el lema “La nostra fi, la vostra fam”, la plataforma del 6F assegura que la lluita que fan els pagesos és en benefici seu i del de tota la població. Una de les demandes és la reducció de la burocràcia. Ho exemplifica la ramadera i alcaldessa de Castellar de la Ribera, Tate Sunyer:

Demanen preus més justos i la recuperació d’un departament d’Agricultura, que entengui i ajudi al sector. Entre les reivindicacions també hi ha més flexibilitat de la nova PAC per tal que s’adapti a les necessitats del sector,  mesures econòmiques urgents per pal·liar els efectes de la sequera i que les exigències que s’apliquen als productors catalans també es requereixin als importats d’altres països.

Al marge dels pagesos, diversos col·lectius s’han sumat a la protesta. Hi donen suport alguns ajuntaments i partits polítics del Solsonès i organitzacions relacionades amb el sector com les ADF. Algunes empreses de cereals o tallers de maquinària agrícola que treballen directament pels pagesos, han tancat avui les seves portes per donar suport a la vaga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *