Manresa inaugura un nou SIE per atendre dones en situació de violència masclista i els seus fills de la Catalunya Central

Ahir el van inaugurar el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. El nou equipament donarà servei al Bages però també al Solsonès, el Berguedà, Osona i Moianès. El Servei d’Intervenció Especialitzada, el SIE, ofereix un servei d’atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit o pateixen violència masclista i als seus fills atenent el procés específic de cadascuna d’elles. Es pot accedir al servei a iniciativa de les dones o bé a través dels serveis socials, els de salut o les associacions de dones. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, destaca la importància d’aquest nou servei:

El SIE compta amb un equip de deu professionals multidisciplinar format per persones titulades en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret. L’any passat els 12 SIE existents van atendre prop de 5.000 dones i més de 1.100 menors. Es preveu que aquest any s’obrin tres nous centres, a part del de Manresa, i es puguin atendre el doble de dones en situació de violència masclista. D’altra banda, a Catalunya s’obriran 15 nous pisos pont, uns serveis residencials temporals gratuïts que actuen com a substitució de la llar i compten amb suport personal, psicològic, mèdic, social, jurídic i de lleure a càrrec de professionals especialitzats en cada àmbit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *