L’oposició al Consell Comarcal i a l’Ajuntament de Solsona reclama més intimitat a l’hora de realitzar les PCR al Centre Sanitari

Tant Junts com la CUP demanen que es busqui un emplaçament més discret que l’actual, la finestra d’urgències que dona a la plaça d’Antoni Guitart, que és molt transitada. Ho apunta el portaveu adjunt de Junts al Consell Comarcal, Xavier Vilalta:           

La presidenta del Consell i del Centre Sanitari, Sara Alarcón, assegura que ja van tramitar aquesta petició de la CUP en l’últim ple a la delegada de Protecció de Dades. Segons l’informe que ha emès, es fa així perquè es prioritza la seguretat i evitar el contagi d’altres usuaris i dels professionals sanitaris. A més, com que no hi ha difusió de les dades confidencials, es considera que és una bona praxis en seguretat i salut.

Al ple de l’Ajuntament, els arguments d’Alarcón no van convèncer la CUP. Sentim Pilar Viladrich:

Per la seva banda, el portaveu de Junts, Marc Barbens, considera que no es té un control gaire rigorós de les dades de coronavirus a Solsona, que no quadren amb les de comarca, i és partidari de desglossar-les:  

L’alcalde, David Rodríguez, ha replicat que el que compten són les dades i no les sensacions i defensa que la ubicació de les PCR es fa seguint criteris mèdics.

Per la seva banda, Sara Alarcón ha fet una radiografia de l’estat de la pandèmia a la Catalunya Central, on hi ha un augment dels contagis i dels ingressos hospitalaris, tot i que no hi ha col·lapse. En el cas del Solsonès, Alarcón qualifica la situació de controlada. Ha posat de relleu que als últims quatre positius confirmats, cal sumar-n’hi un de nou d’ahir. Alarcón posa el focus en les residències i les escoles: 

Sara Alarcón també ha explicat que el seguiment sobre l’afectació de la Covid-19 a les escoles es pot fer a través del nou web Traçacovid. D’altra banda, ha explicat que a través de finançament del CatSalut s’ha pogut contractar una gestora Covid que agilitza la transmissió d’informació entre el Centre Sanitari i les escoles de la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *