L’operació policial del dissabte de la Festa Major de Solsona era per tràfic d’armes

Quinze dies després del gran desplegament del Grup d’Actuació Ràpida de la Guàrdia Civil, el cos policial ha fet públic el motiu de l’actuació. La detenció de l’home es va produir per comprar armes de foc d’última generació a l’estranger i introduir-les il·legalment a Espanya. 

La policia ha decomissat fins a 13 pistoles semiautomàtiques i més de 1.000 cartutxos a casa del detingut. L’home comprava les armes a països de l’est d’Europa -com Eslovàquia o la República Txeca- i les introduïa a l’estat espanyol per vendre-les a grups criminals. Es tractava d’armes d’última generació, de mida petita i les més demandades pels grups criminals per la seva facilitat d’ocultació.

La detenció va ser el dissabte de Festa Major quan la policia va registrar el seu domicili i un comerç de Solsona. Tot plegat, en una operació que la Guàrdia Civil ha batejat amb el nom de “Centaurcat” i ha comptat amb la col·laboració de la policia de tots els països implicats sota la coordinació de l’Europol. Porta el cas el Jutjat de Solsona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *