El Solsonès ha registrat 20 incendis en el que portem d’any, un terç menys que en tot el 2022

Segons dades dels Bombers, 15 dels focs han estat forestals, quatre de vegetació agrícola i un de vegetació urbana. L’any passat van ser els mateixos forestals però els agrícoles es van enfilar fins a 13 i els de vegetació urbana, fins a 4.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha fet balanç de la campanya forestal, que enguany s’ha allargat un mes, començant l’1 de juny i acabant el 30 de setembre. Elena destaca que s’ha superat novament amb èxit una campanya dificilíssima gràcies als cossos d’emergència, voluntaris i a la responsabilitat col·lectiva.

Des de l’1 de gener s’han originat 521 incendis que han cremat 1.500 hectàrees. D’aquests, pràcticament la meitat s’han produït durant la campanya forestal, que han calcinat prop de 670 hectàrees. Tant en nombre de focs com en superfície afectada, és el sisè millor any dels últims 15. A més, la meitat d’incendis han estat de menys d’una hectàrea.

Pel que fa a les causes, un 25% han estat per causes naturals. Cal destacar que el percentatge de focs causats per l’acció humana ha baixat del 90 al 75%. D’entre els causats per l’acció humana, la meitat han estat per negligències i l’altra meitat, intencionats. Enguany només s’ha produït un gran incendi, el de Portbou de principis d’agost, tot i que també se n’han originat d’altres amb un gran potencial que han pogut ser aturats. Amb tot, el conseller d’Interior fa una crida a mantenir-nos sempre alerta ja que, amb el canvi climàtic, els incendis no es limiten només a l’estiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *