L’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament de Solsona tramita els ajuts per a la gent gran i per a llogaters de 36 a 64 anys

Qui hi estigui interessat, pot adreçar-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament i demanar hora.

Per primera vegada, el consistori solsoní tramita les subvencions per a obres de rehabilitació de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a persones de 65 anys o més que siguin propietàries, usufructuàries o arrendatàries de l’habitatge. Per acollir-s’hi, no poden tenir cap altre pis en propietat i els ingressos de la seva unitat convivència no poden superar dues vegades l’indicador de renda de suficiència de Catalunya ponderat. Són subvencionables les millores d’habitabilitat i d’accessibilitat i l’adequació de les instal·lacions de serveis a la normativa, excloent els ascensors. El pressupost de les obres ha de ser inferior a 8.000 euros i l’import màxim de l’ajut és de 4.000. Les sol·licituds es poden tramitar fins al 28 de juny i també hi ha l’opció d’enviar-les telemàticament.

D’altra banda, aquesta setmana també s’ha obert la convocatòria de subvencions per al pagament de lloguer per a la població d’entre 36 i 64 anys. Cada any l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament n’acostuma a tramitar unes 200. En aquest cas, el preu màxim del lloguer és de 600 euros i els ingressos de la unitat de convivència no poden sobrepassar 3,05 vegades l’indicador de renda de suficiència. En aquest cas, hi ha temps per fer les peticions fins al 10 de maig a les dues del migdia, ja sigui presencialment a l’Ajuntament o telemàticament.

Des de l’Oficina d’Habitatge enguany s’han tramitat una cinquantena d’ajuts al lloguer per a persones grans i prop de 80 per als joves.

Una altra convocatòria per als municipis de menys de 500 habitants

D’altra banda, avui s’obre el termini per demanar ajudes per a la rehabilitació d’edificis i habitatges privats per fomentar l’arrelament en entorns rurals de Catalunya. El Consell Comarcal informa que l’Agència de l’Habitatge ha impulsat aquest programa de subvencions en municipis de menys de 500 habitants. En el cas del Solsonès, són 13: Biosca, Castellar de la Ribera, Clariana, La Coma i La Pedra, Guixers, La Molsosa, Lladurs, Llobera, Navès, Odèn, Pinell, Pinós i Riner. Les actuacions han d’estar vinculades a habitatges amb ús de residència habitual o lloguer. Són subvencionables els honoraris de redacció de projectes tècnics, actuacions per a la millora de l’eficiència energètica i per al compliment dels requisits bàsics de seguretat, habitabilitat i funcionalitat. Entre els requisits a complir hi ha destinar l’habitatge com a residència habitual i permanent durant 10 anys des de la concessió de subvenció, fer una inspecció tècnica de l’edifici abans de la sol·licitud i la garantia de seguretat estructural de l’edifici. Les subvencions cobreixen fins a un 50% del pressupost d’actuació, amb un màxim de 20.000 euros si és la residència habitual i permanent i 40.000 en el cas d’habitatges buits. Les sol·licituds es poden presentar via telemàtica a l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat o presencialment a l’Agència de l’Habitatge de Lleida. Hi ha temps fins al 28 de juny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *