Llum verda als ajuts per promoure l’ocupació i l’activitat empresarial

Amb aquestes mesures, l’Ajuntament pretén incentivar la creació de llocs de treball i de l’activitat econòmica empresarial, tant pel que fa a la creació de noves empreses, com a la modernització i millora de la sostenibilitat de comerços existents. Tot i que s’havien replantejat aquesta partida arran de la crisi del coronavirus, finalment, des de la regidoria de Desenvolupament Local han optat per deixar-la tal com s’havia acordat al comitè executiu de Solsona Co, format per diferents agents i sectors econòmics i tots els grups municipals. Ho destaca el responsable de l’àrea, Ramon Montaner:

Des d’Alternativa per Solsona-CUP demanen que s’incorporin en aquests ajuts millores per a la sostenibilitat ambiental i que es fixin percentatges més elevats d’ajut per als col·lectius més vulnerables. Encarna Tarifa, del PSC, es va mostrar a favor d’aquesta línia en tant que considera que les administracions han de donar suport a la gent que s’arrisca a posar el seu propi negoci. Tots els grups municipals van votar a favor dels ajuts excepte Junts per Solsona, que els considera insuficients. A més, Marc Barbens apunta que la intenció inicial era fer-ho en contra en tant que no estan a favor del pressupost municipal. En tant que el govern s’ha fet enrere i ha mantingut aquests ajuts, s’hi van abstenir.

El pressupost d’aquests incentius és de 35.000 euros repartits en 4 línies: 10.000 per a noves activitats econòmiques, 10.000 més per a projectes d’autoocupació, 7.500 per a la modernització i sostenibilitat d’activitats existents i 7.500 més per a la creació de llocs de treball. Es vol posar especial atenció en la inserció laboral de col·lectius identificats com a vulnerables, com dones, majors de 45 anys, joves de menys de 25 o aturats de llarga durada, i també en la revitalització del nucli antic. Les sol·licituds per als incentius empresarials es podran presentar fins al 30 de setembre.

Pel que fa als ajuts extraordinaris per la Covid-19, el termini de sol·licitud s’ha obert aquesta setmana. Ramon Montaner ha destacat que en dos dies s’han registrat 9 peticions de microcrèdits i 57 sol·licituds de subvencions per al teixit comercial i serveis de proximitat.

            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *