Junts per Solsona considera que la mesura de fer tancar bars i restaurants dues hores abans “fa pagar justos per pecadors”

La formació de Marc Barbens ha estat la més crítica en aquesta qüestió. Des de Junts lamenten el retard en la resposta als fets del cap de setmana passat i reclamen que s’assigni l’àrea de Governació de la qual depèn la Policia Local a un altre regidor que no sigui l’alcalde perquè es pugui actuar amb més rapidesa. Sentim Marc Barbens:

Per la seva banda, l’alcalde, David Rodríguez, admet manca de previsió i reconeix que la situació el va agafar per sorpresa:

Rodríguez argumenta que no es va fer el comunicat fins dimecres perquè la decisió es volia prendre de manera serena i assenyalada i, tenint en compte que la problemàtica és durant el cap de setmana, hi havia marge fins avui.

Alternativa per Solsona considera que la Policia Local hauria d’haver intervingut en la concentració de persones del carrer del Castell de dissabte passat a la nit. Pilar Viladrich:

L’alcalde esgrimeix que la responsabilitat no és de la Policia, sinó seva, per no haver previst l’aglomeració. Defensa que només hi havia dos agents de servei en aquell moment, tan sols un dels quals funcionari. Van valorar que en concentracions de persones bevent la seva presència en lloc de dissuadir podia acabar amb aldarulls i és per això que no s’hi van personar.

Per la seva banda, la regidora socialista Encarna Tarifa, emplaça la ciutadania a ser responsable:

En la mateixa línia, Pilar Viladrich, de la CUP, creu que cal anar fent pedagogia perquè la població entengui que les mesures de protecció individual són alhora una manera de protegir-se col·lectivament per evitar la propagació del virus.

            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *