Lleugera millora de l’atur al Solsonès durant el febrer, amb 9 persones que han trobat feina, 7 d’elles, a Solsona

Ara mateix, la capital concentra el 82% de desocupats de la comarca amb gairebé 400 persones sense feina. Mentrestant, a la resta del territori, hi ha hagut pocs moviments. Sant Llorenç de Morunys és el segon poble on més han millorat les dades amb 3 nous ocupats. 

Per contra, 6 pobles han vist com la seva llista d’aturats augmentava, això sí, només amb una persona nova sense feina a cadascun dels municipis.

I al conjunt de Catalunya, l’atur ha reculat en gairebé 700 persones al febrer després de quatre mesos augmentant. Ara mateix hi ha més de 346.000 persones sense feina al país.

En els darrers anys, durant el mes de febrer, l’atur acostuma a baixar en comparació amb el gener, que nota més el final de la campanya de Nadal. En plena temporada baixa de turistes, però, han pres importància els congressos, sobretot a Barcelona. En aquest sentit, en parlava el Secretari de Treball, Enric Vinaixa:

De fet, la d’aquest mes de febrer és la xifra d’atur més baixa des del 2008. En aquest sentit, Vinaixa preveia un molt bon any pel que fa a l’ocupació:

I acabem donant un cop d’ull per demarcacions: Tarragona és l’única província del país on l’atur ha augmentat en un 0,40%; mentre que a Lleida, Barcelona i Tarragona ha baixat entre un 0,3 i un 0,2%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *