Lleuger increment de l’atur al Solsonès durant l’abril

Al conjunt de la comarca només dues persones han perdut la feina.Amb tot, sí que hi ha ball de xifres si ens fixem poble per poble. Solsona i La Coma i la Pedra són els dos pobles on l’atur ha augmentat amb dues persones cadascun. Lladurs, Guixers i Castellar de la Ribera també han vist augmentar la taxa de desocupació amb una persona respectivament.

Per contra, Sant Llorenç amb 3; i Pinós i Llobera, amb una; són els municipis on la taxa ha disminuït. Amb aquestes xifres, com dèiem, l’atur registrat a la comarca gairebé no varia i se situa en 468 desocupats.

I al conjunt de Catalunya, l’atur ha baixat en pràcticament 6.800 persones i s’ha situat en el nivell més baix des de l’any 2008.

Una situació que ja es va donar al març. És per això que Enric Vinaixa, secretari de Treball de l’executiu, s’ha mostrat molt optimista:

Vinaixa ha destacat el creixement en positiu de la contractació indefinida, que ha significat pràcticament un 50% dels nous contractes. En aquest sentit ha recalcat que, arran de la nova reforma laboral, l’augment d’aquests contractes és en detriment de la contractació temporal, que ha disminuït un 31%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *