Les inversions del Consell Comarcal per al proper exercici s’incrementen en un 40%

Aquest és un dels capítols amb un augment més notable en el pressupost del 2020, aprovat ahir al vespre amb els vots a favor d’Esquerra i dels Independents i els vots contraris de Junts i la CUP. S’han pressupostat prop de 808.000 euros en inversions, entre les quals destaquen 210.000 euros per a camins, 120.000 per a la redacció del projecte de l’Illa Cultural de Solsona finançat amb fons FEDER i diverses millores al Centre de Tractament de Residus de Clariana de Cardener. Així mateix, hi ha prevista l’adquisició d’una caldera de biomassa i el canvi d’il·luminació a Leds al Centre Sanitari. D’altra banda, també s’amplia la partida destinada al personal. Sara Alarcón, presidenta del Consell:

El pressupost consolidat del Consell Comarcal i els organismes autònoms ascendeix a 10,3 milions d’euros, una xifra que suposa un augment de prop del 6 per cent respecte de l’exercici vigent.

El grup de Junts valora positivament que es reflecteixi una plaça més d’arquitecte i l’increment del conveni del SEM. Malgrat tot, no dona suport a aquests números per diversos motius. La principal formació de l’oposició continua insistint en què els sous del gerent i la presidenta són massa elevats. Tampoc veu clar de quina manera es traspassarà a l’Ajuntament el projecte de l’Illa Cultural subvencionat pel FEDER. A banda d’això, un any més, Junts denuncia el traspàs de fons del Centre Sanitari al Consell Comarcal. Isabel Pérez és la portaveu de la formació:

L’Agrupació d’Electors Independents, en canvi, ho veu diferent. El seu portaveu, Joan Solà, admet que en el pressupost del Consell hi ha molt poca capacitat de maniobra, en tant que pràcticament tot són línies finalistes. A més, assenyala que els serveis als ajuntaments s’han consensuat, sobretot a través del Consell d’Alcaldes.

Òscar Garcia, conseller comarcal de la CUP, també opina que el pressupost del Consell no té marge de maniobra. Amb tot, no dona suport al fet que des del Consell s’aprovi el pressupost d’un equipament sanitari. Garcia ho considera propi d’un model econòmic rar, únic, anacrònic i poc optimitzat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *