El Consell aprova els preus públics del servei de transport adaptat

Si bé fins ara aquest servei estava finançat al 100%, la nova normativa de la Generalitat obliga a establir un copagament perquè l’usuari assumeixi una part del cost. Recordem que el servei de transport adaptat s’adreça a persones amb discapacitat o dependència i dificultats de mobilitat i facilita el trasllat als serveis socials especialitzats d’atenció diürna. Per determinar el preu públic s’han establert dues zones, l’A i la B. La primera, per als usuaris de Solsona, Olius i una part del municipi de Lladurs, tindrà un preu d’entre 19 euros al mes o 38 i mig en funció de si el servei és només de matí o tarda o és complert. Aquesta zona és més econòmica perquè es fa amb una furgoneta. Fins ara, la majoria d’usuaris del transport adaptat del Solsonès pertanyen a aquest àmbit. A l’altra zona, la B, s’hi inclouen els domicilis dels municipis d’un radi de 12 quilòmetres al voltant de Solsona i que no pertanyen a la primera zona. En aquest cas, el servei es fa amb taxi i, per tant, el cost també és superior. La tarifa per als usuaris és d’entre 105 i 210 euros al mes, segons si és per una franja del dia o per al dia complert. Segons explica la presidenta del Consell, Sara Alarcón, per a aquest segon cas hi haurà exempcions i bonificacions en funció de la renda a fi de corregir possibles greuges.

Aquesta nova ordenança, aprovada pel Ple del Consell ahir a la tarda, va generar diversos dubtes entre els grups comarcals. Es va aprovar amb el suport de la formació del govern i de l’Agrupació d’Electors Independents, mentre que Junts s’hi va abstenir i el conseller cupaire va votar-hi en contra. Sara Alarcón considera normal que hi hagi debat sobre aquesta qüestió:

I és que el representant de la CUP, Òscar Garcia, va al·legar que la diferència de tarifes acaba sent injusta en funció de la zona de la comarca on es viu.

   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *