Les dones científiques, protagonistes d’una exposició a la Biblioteca Carles Morató
Fins a final de mes, l’equipament acull la mostra itinerant de l’Institut Català de les Dones “Dones de Ciència”. La física Juliana Morell, la metgessa Maria Elena Maseras o la naturalista Àngels Ferrer són algunes de les figures catalanes d’entre els segles 16 i 20 que en formen part. L’objectiu és combatre la invisibilitat de les dones en els camps científic i tecnològic i reconèixer-ne les aportacions.
La mostra es complementa amb sis dones científiques solsonines actuals: la viròloga Rosa Maria Pintó, l’analista clínica Mireia Moreno, la sismòloga Sara Figueras, la biomèdica Natàlia Pujol, l’astrofísica Marta Puig i l’enginyera aeronàutica Neus Colell. La directora de la biblioteca, Ester Barniol, explica que s’ha volgut posar accent local a l’exposició:
Cadascuna de les científiques solsonines disposa d’un plafó explicatiu des d’on també es pot escoltar, a partir d’un codi QR, una entrevista realitzada per aquesta emissora. Els podcasts també es poden trobar al web de Solsona FM. La ràdio col·labora també en aquesta iniciativa dedicant el Racó Literari d’aquesta setmana a dones científiques. Es pot recuperar al web o escoltar-lo cada dia a 2/4 de 9 del vespre amb Angelina Solé. La setmana que ve, el programa de novembre de La Falguera també es dedicarà a aquesta qüestió. L’exposició “Dones de ciència” es pot visitar a la biblioteca fins a final de mes en l’horari de l’equipament.