200 agents del sector del turisme rural debaten al Miracle sobre un model al servei del país

La primera Trobada Descobrir posa sobre la taula el futur a deu anys vista i posa de manifest els riscos de la massificació de visitants després del confinament. Ho alerta el director de la Trobada Descobrir, Manel Casanovas:

Casanovas aposta per trobar un punt intermig, ja que el sector està encantat que vinguin turistes però hi ha uns límits i condicions dels quals cal parlar-ne. També ha destacat la necessitat d’incorporar al sector productors i empresaris del sector de l’agroalimentació. En aquesta mateixa línia s’ha expressat la directora general de Turisme, Marta Domènech:

En el mateix sentit, l’economista Miquel Puig, planteja el turisme com l’única esperança per poder diversificar comarques despoblades. Per fer-ho, apel·la a la col·laboració publicoprivada:

La Trobada Descobrir porta com a lema “Un turisme al servei del futur, al servei del país” i és una doble jornada impulsada per la revista Descobrir Catalunya amb el suport de diverses institucions. És la primera vegada que el sector debat el model de futur del turisme de qualitat trobant l’equilibri entre la defensa, la protecció i la promoció del territori. Es basa en el Manifest Descobrir fet públic l’any passat, amb cinc eixos: incorporar criteris de sostenibilitat en les polítiques de turisme, promoure el turisme de proximitat, augmentar la qualificació dels negocis turístics, substituir els llocs de treball precaris per ocupació de qualitat i ordenar l’activitat.

La jornada del Miracle s’allargarà fins aquesta tarda, amb la presentació de les conclusions i la cloenda a càrrec del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *