La investigadora solsonina Marta Gangolells lidera un estudi que ha de determinar quins han de ser els protocols de ventilació a les escoles

Gangolells forma part del Grup de Recerca i Innovació en la Construcció de la UPC a Terrassa. El principal handicap és que la majoria d’edificis estan construïts abans del 2007, quan va entrar en vigor la primera norma que regulava la introducció de sistemes de ventilació mecànica als edificis. Per tant, l’única opció per ventilar els centres és obrir finestres.

El punt de partida serà monitoritzar 40 aules de 20 centres catalans en tres èpoques de l’any. Actualment el projecte està en fase de selecció dels centres en col·laboració amb el Departament d’Educació, la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Sabadell i Terrassa. Miren que hi hagi representació de totes les zones climàtiques, de diferents edats constructives i amb sistemes de ventilació natural o mecànica. L’objectiu és trobar l’equilibri entre una bona qualitat de l’aire interior, el confort tèrmic i l’eficiència energètica. Marta Gangolells:

Un cop finalitzat el projecte, desenvoluparan una guia operativa que ajudi la comunitat educativa a adoptar les estratègies de ventilació natural més favorables en cada moment. La recerca de la UPC s’allargarà tres anys i es finança amb 130.000 euros del Ministeri de Ciència i Innovació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.