L’Ajuntament solsoní crea un gravamen en l’IBI per als grans titulars d’habitatges permanentment desocupats

L’Impost de Béns Immobles s’apujarà en un 50 per cent per a les persones jurídiques que tinguin habitatges desocupats en un termini superior als 2 anys. Per contra, es bonificarà en el 50 per cent durant tres anys als propietaris d’habitatges que, sense estar-ne obligats, instal·lin sistemes d’energia solar amb un màxim de 500 euros l’any. Aquesta és una de les mesures aprovades en el Ple de modificació d’ordenances fiscals. El regidor d’Hisenda, Ramon Xandri, explica la intencionalitat que hi ha darrere d’aquests canvis en l’IBI:

Per als grups municipals de Junts per Solsona i la CUP s’hauria pogut anar encara més enllà. Així ho manifestaven al Ple Marc Barbens, de Junts, i Pilar Viladrich, portaveu cupaire:

Entre les modificacions per al proper exercici també hi ha una bonificació del 50 per cent de la plusvàlua en cas de mort i transmissió de l’habitatge habitual per a familiars de primer grau; i una altra bonificació del 80 per cent en la llicència d’obres d’interès social, per exemple. Pel que fa a la taxa d’aigua, s’aplicarà un increment per eixugar el dèficit del servei, que ascendeix a 58.000 euros.  En aquest cas, el preu del tram bàsic, al qual s’acull la major part de famílies, augmentarà un 3 per cent, que suposen uns 2 euros trimestrals. 

Viladrich va insistir, novament, que caldria apostar més per una fiscalitat progressiva, que es considera més justa per a la ciutadania i, fins i tot, per a les personalitats jurídiques. Tot i això, Alternativa per Solsona-CUP votar favorablement a la proposta de modificació de taxes i preus públics perquè amb el context polític català de les últimes setmanes no han estat en condicions de presentar una proposta millor. La regidora socialista, Encarna Tarifa, també ha donat suport a les noves ordenances fiscals, mentre que Junts per Solsona s’hi ha abstingut. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *