L’Ajuntament de Solsona suspèn l’atorgament de llicències de pisos turístics durant un any

Tot i les crítiques de l’oposició, la mesura va tirar endavant amb els vots a favor dels dos grups a l’equip de govern: Esquerra i la CUP. I és que en els darrers 5 anys, les places turístiques han augmentat especialment al nucli antic, on gairebé el 7% de les places residencials són per ús turístic. Al conjunt del municipi hi ha una quarantena de llicències i gairebé 150 places. D’altra banda, Solsona és un dels municipis declarats com a zona de mercat residencial tensionat per part de la Generalitat. Aquests són alguns dels motius que va posar sobre la taula la regidora d’Habitatge, Pilar Viladrich:

Els grups a l’oposició, per la seva banda, s’hi van posicionar totalment en contra. Núria Bonet, de Junts, assegurava que la mesura posa en risc una activitat econòmica de la ciutat:

Des de Treballem per Solsona, Marc Barbens, defensava que la prohibició no té consistència tècnica i deia que la mesura no és una simple regulació:

En aquest sentit, des de la regidoria d’Habitatge, asseguraven que la mesura té per objectiu posar tots els pisos possibles al mercat de lloguer per garantir el dret bàsic a l’habitatge.

Més enllà d’això, el ple també va aprovar una modificació de les bases dels ajuts a propietaris de pisos buits que facin reformes per destinar-los a lloguer social. D’aquesta manera, l’Ajuntament tornarà a convocar la línia de subvencions per mobilitzar el parc privat d’habitatges desocupats. Es concedirà un 50% de la despesa amb un màxim de 6.000 euros per pis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *