L’Ajuntament de Pinós invertirà més de 2 milions d’euros en transició energètica amb un ajut dels fons europeus Next Generation

La subvenció multiplica per 10 el pressupost ordinari del consistori. Divendres l’Ajuntament va convocar el veïnat per fer la presentació del projecte.

Es tracta d’una línia d’ajuts sorgida el 2021, després de la covid, destinada a municipis de menys de 5.000 habitants. Pinós va presentar la seva sol·licitud a l’inici i va aconseguir entrar-hi, ja que la partida que havia d’acollir peticions durant un any es va esgotar en un mes i bona part de les peticions van quedar-ne fora.

El projecte se centra en millores en equipaments i infraestructures municipals. Als locals de l’Ajuntament, es reduirà el consum d’energia amb aïllaments tèrmics i substitució de portes i finestres; s’hi instal·laran panells solars i bateries per a la producció d’energia i se substituiran els combustibles fòssils per a la calefacció i refrigeració per aerotèrmia i biomassa. D’altra banda, es canviarà l’enllumenat públic a tots els nuclis del municipi per combatre la contaminació lumínica i fer-lo més eficient i es compraran dos vehicles elèctrics.

L’alcalde de Pinós, Xavier Vilalta, destaca que un ajut de 2 milions 68.000 euros per un municipi petit és un repte majúscul:

Es preveu que les obres comencin durant el segon semestre d’aquest any i s’acabin l’estiu del 2025.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *