L’Ajuntament de Guixers aprova una moció en defensa dels jutjats de pau

El Congrés dels Diputats està treballant en un projecte de llei que preveu l’eliminació de la figura del jutge de pau i crear en el seu lloc oficines de mediació. Tant des de la Generalitat com des dels municipis afectats s’està treballant per blindar aquesta figura tan arrelada.

Els jutges de pau són persones que no pertanyen a la carrera judicial que el Ple de l’Ajuntament escull per desenvolupar competències tant a l’ordre civil com al penal en aquells municipis on no hi ha Jutjat de Primera Instància i Instrucció. El text aprovat pel Ple de Guixers posa de relleu que fins a 224 municipis lleidatans podrien perdre els jutjats de pau si prospera el canvi de llei. Destaquen que el 2020 aquests òrgans van dur a terme més de 48.000 actuacions, entre les quals en destaca la mediació en conflictes veïnals. Assenyalen que perdre els jutjats de pau suposaria un encariment de la justícia, una pèrdua de la proximitat amb els ciutadans i un increment del col·lapse dels jutjats.

Guixers ha estat el primer municipi del Solsonès a aprovar aquesta moció en defensa dels jutjats de pau. Pinós i Olius tenen previst sumar-s’hi en els propers plens així com també Lladurs, Riner, Castellar de la Ribera i Sant Llorenç, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *