L’Agència Catalana de l’Aigua diu que cinc municipis del Solsonès incompleixen la dotació d’aigua per sequera

En total, són un 36% dels pobles de les conques internes. A la comarca hi trobem Solsona, Olius, Pinós, Clariana i Riner. El llistat publicat per l’ACA mostra que els consums més elevats d’aigua es produeixen en poblacions petites, urbanitzacions o municipis turístics. Cal tenir en compte que la dotació de 200 litres per persona i dia tampoc no té en compte l’ús ramader i el nombre de caps de bestiar. Samuel Reyes, director de l’Agència Catalana de l’Aigua, diu que no sancionen els ajuntaments, però que els han informat perquè cal que tothom sigui corresponsable per combatre els efectes de la sequera:

Reyes ha explicat que costa determinar una tipologia concreta de municipi que incompleix la normativa i ha exposat que els motius són diversos, també ha anunciat que la Generalitat ha llençat una línia d’ajudes per reparar xarxes d’abastament d’aigua i reduir les fuites:

Segons les dades de l’ACA, Pinós és el municipi que supera amb més escreix el llindar dels 200 litres diaris per persona, amb més de 1.300 litres l’últim mes, seguit de Clariana amb prop de 800. Olius i Riner n’han consumit més de 500 i Solsona, 246, lleugerament per sobre de la mitjana fixada pel decret.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *