La Biblioteca Carles Morató incorpora una quarantena de jocs de taula a la seva col·lecció

S’ubiquen darrere del taulell d’informació de la segona planta de l’edifici i són d’accés lliure. Els usuaris podran jugar al mateix equipament sempre que hi hagi una sala disponible per a jugar o bé endur-se’ls en préstec durant un mes. Si es fa servir a la biblioteca, també caldrà formalitzar el préstec. Cada joc té una fitxa amb l’edat recomanada, el nombre de jugadors i la durada aproximada de la partida així com la descripció. També s’especifica el material que conté, que s’haurà de revisar abans de tornar-lo. Els jocs de taula s’han de tornar personalment a la biblioteca, no es poden tornar ni a una altra biblioteca ni a la bústia.

S’han adquirit jocs de taula variats en funció del tipus i de les edats a les quals s’adrecen, seguint la guia elaborada pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i les recomanacions d’especialistes. S’hi poden trobar jocs d’imaginació i comunicació, cooperatius, d’estratègia, de paraules, cursa, memòria i càlcul, daus i emocions, entre d’altres. La incorporació d’aquests productes culturals respon a la petició del Consell d’Infants de Solsona durant l’últim curs i a les accions de la Generalitat per potenciar la presència de jocs de taula a les biblioteques públiques del país. Es considera que són una porta a la consulta i a l’aprofundiment dels fons bibliogràfics que completen les col·leccions de les biblioteques i, en la dimensió lúdica, permeten als usuaris gaudir d’una experiència enriquidora.

A partir de la tardor, l’equipament organitzarà activitats vinculades als jocs de taula que ampliïn la seva programació lúdica i social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *