La Ribera Salada estrena aquest estiu dues àrees d’aparcament

Són en terme de Lladurs i de Castellar de la Ribera. La de Castellar té capacitat per acollir 28 cotxes i dues autocaravanes entre la zona de Querol i la del Pla dels Roures. L’objectiu d’habilitar aquests espais és controlar la massificació i endreçar els cotxes, ja que no està permès aparcar als vorals de la carretera ni a les entrades al riu. L’Ajuntament de Castellar de la Ribera ha construït aquest aparcament amb un ajut d’Espais Naturals de 40.000 euros que també inclou la senyalització i marcar una ruta.

D’altra banda, avui comencen a la Ribera Salada els informadors d’espais fluvials finançats pel Departament d’Acció Climàtica. Una de les funcions és avisar de l’existència de les àrees d’aparcament i advertir-los de les conductes incíviques que no es permeten. Ho destaca l’alcaldessa de Castellar de la Ribera, Maria Claustre Sunyer:

En cas de detectar conductes sancionables, els informadors contactaran amb els Mossos d’Esquadra o amb els Agents Rurals.

Fórmula combinada a l’Aigua d’Ora

Un altre espai fluvial del Solsonès on el Departament d’Acció Climàtica ha destinat dos informadors és el riu Aigua d’Ora en els termes de Navès i Guixers. En aquest cas, els dos ajuntaments han optat per combinar aquesta figura, que no té capacitat sancionadora, amb els guardes rurals privats, que sí que poden multar. L’estiu passat els dos consistoris ja van optar per contractar guardes rurals per controlar actituds negatives a l’entorn d’aquest espai fluvial. Es van sancionar un total de 160 banyistes i tant ajuntaments com veïns en feien un balanç positiu.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *