La restauració de l’orgue de la Catedral estarà enllestida abans d’acabar l’any

Aquesta és la previsió de la comissió, que ha signat recentment el contracte de la tercera i fase definitiva amb l’orguener Albert Blancafort.

Queden pendents més de 5.000 hores de feina pel muntatge i la posada en funcionament de la consola on hi ha el teclats, la construcció del cos del pedal i tots els seus elements i la restauració dels més de 3.000 tubs de diferents materials. Així mateix, queda pendent la nova instal·lació elèctrica, el muntatge dels salmers o secrets, la preharmonització al taller i l’harmonització i afinació a la Catedral.

Amb les donacions de particulars i empreses i els ajuts institucionals, queden pendents prop de 34.000 euros per poder cobrir la totalitat del cost de la restauració, que ascendeix a 671.000 euros. Des de la comissió organitzadora es mostren satisfets per la bona resposta que ha tingut la iniciativa i animen a donar el darrer impuls a aquesta iniciativa que ha de permetre que un dels grans orgues de Catalunya recuperi l’esplendor, torni a sonar en plenitud i sigui un orgue per al poble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *