La població solsonina té un mes per fer aportacions a la modificació de l’Ordenança de convivència ciutadana i el nou Reglament orgànic municipal

El consistori sotmet a consulta pública aquests dos reglaments que s’aprovaran inicialment al ple de final de gener. Hi ha temps per presentar propostes fins al dia 13. Els documents estan penjats al web municipal a l’apartat l’Ajuntament. Les aportacions es poden fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de forma presencial els dilluns de 2/4 de 9 del matí a 7 de la tarda i de dimarts a divendres de 2/4 de 9 a 2/4 de 3. També es poden enviar per correu electrònic a participa@ajsolsona.cat.

L’Ordenança de convivència ciutadana data del 2004 i manté alguns articles d’aquest document però la modifica substancialment en tant que hi ha coses que no quedaven recollides o que han quedat obsoletes. Així, s’hi incorpora la prohibició d’orinar al carrer o la pràctica del nudisme. També s’hi introdueixen normes d’altres reglaments no municipals com la tinença d’armes o els horaris d’obertura dels establiments. Així mateix, es detalla més clarament la regulació de barbacoes, fogueres i pirotècnia i el consum de drogues a la via pública.

Pel que fa al nou Reglament orgànic municipal és d’ús intern i és la normativa bàsica d’organització institucional de l’Ajuntament. Recull les obligacions dels càrrecs electes i la constitució, vigència i finalització del mandat.

Les opinions que es recullin fins al 13 de gener es valoraran per incloure-les al ple de final de mes. S’aprovaran inicialment i després es tornaran a sotmetre a informació pública i s’hi podran presentar al·legacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *