La jutgessa ajorna el judici del conflicte entre treballadors i direcció del Centre Sanitari perquè considera que estan a punt d’assolir a un acord

Inicialment, el judici s’havia de celebrar dimarts. Amb tot, s’ha decidit posposar-lo fins el 21 d’abril.

Recordem que el conflicte s’arrossega des de l’abril del 2019 quan, després de mesos de negociacions i protestes, 48 treballadors del centre van decidir interposar una reclamació als jutjats. La voluntat del comitè d’empresa és arribar a un acord per evitar la via judicial. L’empresa ha reconegut part dels increments pendents, però els treballadors consideren que l’oferta està per sota. Xavier Alsina, secretari del comitè d’empresa, explica quines opcions queden per evitar el judici.

Per la seva banda, la direcció del Centre Sanitari ha explicat a Solsona FM que a principis de març l’empresa va presentar una proposta als treballadors que, en línies generals, contemplava una pujada del 6,12% a partir del gener del 2020 i un increment addicional del 0,9% a partir del gener  del 2021 sobre tots els conceptes de la nòmina. Aquestes qüestions estaven condicionades, d’una banda, al fet que el Centre Sanitari tingués resultats econòmics positius i, de l’altra, a la retirada de la demanda judicial. A partir d’aquí, s’establia un calendari de pagament. El president per delegació del Consell Comarcal, Ramon Costa, explica els fets que s’han succeït la darrera setmana:

        Segons Costa, la direcció del Centre Sanitari ja s’ha posat  en contacte amb els representants dels treballadors per concretar, a partir de la setmana vinent, reunions periòdiques per mirar de consensuar una proposta assumible per les dues parts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *