Dilluns es dona el tret de sortida a les obres del nou tanatori

La signatura de l’acta de comprovació de replanteig i d’inici d’obra encetarà el compte enrere per a la transformació de l’antic Club Sant Jordi en el termini d’un any. Aquest matí han fet una visita prèvia sobre el terreny la regidora d’Urbanisme, Rosó Barrera; l’arquitecta i directora d’obra, Anna Grau, i la directora d’execució d’obra, Eva Casals.

L’inici dels treballs implica la inhabilitació de l’aparcament de terra adjacent a l’immoble. Les zones alternatives més properes per estacionar són l’avinguda de la Mare de Déu del Claustre, l’entorn del Parc de l’Hort del Bisbe i l’aparcament de les Moreres. També s’ocuparan uns tres metres de vorera davant la porta actual de l’immoble, però es mantindrà una zona de pas per als vianants.

La construcció del nou tanatori ha de permetre disposar d’unes instal·lacions modernes i la possibilitat de realitzar cerimònies civils o de qualsevol confessió religiosa. L’edifici mantindrà l’estructura de planta baixa i una superfície construïda de 1.000 metres quadrats. Tindrà tres sales de vetlla, cadascuna amb un pati interior, i una sala de cerimònies ampliable. Si de cara al futur es fa necessari, el projecte contempla la possibilitat d’incorporar dues sales de vetlla més. El tanatori actual, situat a la part del darrera del Centre Sanitari, i que l’Ajuntament té llogat al Consell Comarcal, ha quedat petit i presenta mancances. Tant l’emplaçament com l’import de l’obra, d’1,7 milions d’euros, ha provocat diferències entre els grups municipals. El darrer tràmit va ser l’adjudicació de les obres al ple de gener mitjançant un contracte mixt a Excavacions Vilà Vila, Anathomic Solucions, Alqui-Envas i Ilerfred.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *