La Generalitat tanca la Llei de barris amb 143 milions d’inversió pública en 23 indrets de la Catalunya Central els últims 17 anys

En el cas del nucli antic de Solsona, que es va acollir a la segona convocatòria, la del 2005, s’han subvencionat prop de 4,3 milions d’euros. La construcció de la biblioteca Carles Morató i la rehabilitació de carrers n’han estat els màxims exponents.

Entre el 2004 i el juny d’aquest any, la Generalitat ha aportat el 54% de la inversió i els 22 ajuntaments beneficiaris, el 46% restant. Se n’han beneficiat directament 60.000 persones residents en 23 barris, a 2.377 euros per veí. Dues de cada tres actuacions realitzades corresponen a la millora de l’espai públic i la dotació d’equipaments i el 12,5%, a programes de millora social.

La Llei de millora de Barris, Àrees Urbanes i Viles que requereixen atenció especial va ser aprovada pel Parlament el maig de 2004. L’objectiu era impulsar la rehabilitació integral de barris per evitar la seva degradació per millorar les condicions dels ciutadans residents en aquestes àrees. La rehabilitació física, la sostenibilitat ambiental, el benestar social i la dinamització econòmica n’han estat els eixos principals. Un cop acabat el desplegament d’aquesta llei, la Generalitat treballa en el desenvolupament de programes d’intervenció integral per a la renovació urbana aplicant els Fons Europeus Next Generation.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *