El CEL convida la ciutadania a visitar els poblats ibèrics del Castellvell i Anseresa

El CEL donarà a conèixer els treballs que s’estan duent a terme en aquests dos jaciments d’Olius a través d’una ruta guiada demà de 10 del matí a una del migdia. El punt de trobada és el pàrquing del Castellvell. Les visites són gratuïtes i obertes a tothom.

La campanya d’aquest any, que va començar dilluns i s’allargarà fins al 10 de setembre, es concentra al Castellvell, Anseresa i Sant Miquel de Sorba. A Anseresa s’està obrint una extensió a tot el poblat que va excavar Mossèn Serra Vilaró. S’està obrint a mà fins arribar a la zona de la porta d’entrada al poblat ibèric i també un recinte d’hàbitat, que està bastant afectat per les excavacions de Serra Vilaró i implica una important tasca de neteja. Laro Bonvehí, de la secció d’Arqueologia del Centre d’Estudis Lacetans, explica què s’està fent a l’altre jaciment d’Olius:

Pel que fa a Sant Miquel de Sorba, a partir d’aquest cap de setmana s’acabarà d’excavar una cisterna que es va tancar el segle 5 abans de Crist. Es traurà la terra que hi van abocar els ibers per construir-hi un recinte d’hàbitat el segle 4 abans de Crist.

Totes les excavacions de la campanya d’aquest estiu donen continuïtat a la tasca impulsada pel CEL els últims anys. S’emmarquen en els projectes quadriennals d’Arqueologia del Departament de Cultura, que subvenciona els treballs. Aquest és l’última anualitat del quadrienni. Amb tot, la intenció és de continuar excavant per tenir més coneixement del món ibèric i protohistòric d’aquesta àrea de la Catalunya Central.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *