La Generalitat preveu invertir més de 25 milions d’euros per millorar la connexió viària entre el Solsonès i el Berguedà

Amb tot, els tres projectes de millora de la C-26 i la B-420 encara es troben en fase de redacció. Així ho han exposat els responsables del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori a representants municipals de les dues comarques en una reunió telemàtica. Hi han pres part el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, i el director d’Infraestructures de Mobilitat, David Prat. La trobada s’ha fet a instàncies del Consell del Solsonès per conèixer l’evolució d’aquests projectes per millorar la connectivitat i la seguretat viària entre les dues comarques.

Dos dels projectes afecten a la C-26. Pel que fa al tram entre Montmajor i Avià, de 14 quilòmetres i mig, s’està redactant el projecte constructiu. Destaquen que la carretera transcorre per una orografia complexa, amb trams que superen el 6% de pendent. Aquesta és l’actuació de més envergadura, valorada en 15 milions d’euros, que preveu eixamplar la carretera fins a 10 metres, amb dos carrils de 3 metres i mig i dos vorals d’un metre i mig. També es preveu la construcció d’una variant a l’Espunyola i la millora del traçat. En la redacció del projecte, s’ajustarà el traçat escollit a l’estudi informatiu, s’optimitzaran els accessos a la població i a les finques i es minimitzaran les afectacions en coordinació amb el territori. La intenció de la Generalitat és aprovar el projecte durant aquest any i a continuació programar les obres.

L’altre tram de la C-26 que es vol arranjar és el d’Avià a Berga, de tres quilòmetres. En aquest cas, s’està redactant un nou estudi informatiu i d’impacte ambiental per a l’eixamplament de la carretera i la millora dels revolts per afavorir la seguretat viària. La inversió prevista és de 5 milions d’euros i pel que fa al calendari, es preveu sotmetre l’estudi a informació pública durant aquest any.

Finalment, Territori ha explicat als responsables polítics del Solsonès i el Berguedà que té previst millorar la B-420, el vial que uneix Cardona i Montmajor, en el tram de 4 quilòmetres i mig que hi ha entre Navès i Montmajor. L’objectiu és ampliar la carretera fins als 9 metres, amb carrils de 3 metres i mig i vorals d’un metre, així com modificar alguns revolts i millorar la intersecció amb la C-26. El pressupost de les obres supera els 5 milions d’euros i la redacció del projecte constructiu es troba en fase avançada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *