La Generalitat inicia la licitació per garantir oficines bancàries als pobles més petits de Catalunya a partir del 2024, 13 dels quals, al Solsonès

Són els que actualment no tenen caixer automàtic: Olius, Pinós, Navès, Riner, la Coma i la Pedra, Odèn, Llobera, Lladurs, Pinell, Clariana de Cardener, Castellar de la Ribera, Guixers i la Molsosa.

Tots ells tindran oficines bancàries mòbils que visitaran el poble cada 15 dies i que seran de dues entitats diferents. Oferiran una atenció personalitzada per retirar i ingressar diners en efectiu; domiciliar el pagament dels rebuts i els tributs als comptes bancaris; consultar moviments i saldos; i obtenir extractes de comptes bancaris, entre altres. A més, també prestaran un servei d’assessorament financer en la gestió tant dels comptes com d’altres productes bancaris i financers d’actiu, passiu i d’intermediació.

La licitació del servei divideix Catalunya en 5 demarcacions i cadascuna tindrà un concurs públic per seleccionar les entitats bancàries que hi tindran accés. El Solsonès queda inclòs a la demarcació del Pirineu.  Les empreses que guanyin el concurs hauran d’adaptar els vehicles i incloure-hi la instal·lació d’un caixer automàtic, desenvolupar el programari necessari, mantenir els equips i sistemes i aportar els mitjans humans necessaris per prestar el servei requerit. En aquest sentit, hauran de destinar un mínim de dos professionals: una persona tècnica de banca i una persona que faci de vigilant de seguretat i de transport-xofer. 

Una altra de les obligacions de les entitats serà el disseny de les rutes i els horaris, que haurà de tenir en compte que als municipis de fins a 250 habitants s’hi estaran un mínim de 30 minuts i als de més de 250 habitants, no podran baixar de l’hora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *