La fibra òptica arribarà al Solsonès a final d’estiu

Ho han anunciat aquest cap de setmana el president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró que han visitat els treballs de desplegament de la xarxa.Amb una extensió de 39 quilòmetres, els treballs costen 2 milions d’euros i permetran que el 80% dels habitants del Solsonès tinguin accés a la xarxa. D’altra banda, Cardona i Sant Mateu de Bages se sumaran als 21 pobles de la comarca que ja estan connectats i, d’aquesta manera s’arribarà al 97% dels habitants del Bages. Així ho explicava el president Quim Torra.

En aquest sentit, Torra considera que Catalunya necessita una xarxa de fibra òptica potent perquè tots els territoris comptin amb les  mateixes possibilitats.

Per la seva banda, el conseller Puigneró destaca la importància que totes les comarques del territori puguin tenir accés a la xarxa, ja que la connectivitat hauria de ser un dret universal i imprescindible per evitar el despoblament.

Durant la visita, el president va aprofitar per fer balanç de l’afectació del coronavirus a la Catalunya Central, amb especial atenció a la residència de Cardona: una de les que va registrar més morts a la comarca del Bages:

Per contra, però, també va destacar les baixes xifres de contagi al Solsonès: un fet que considera excepcional i que atribueix a la baixa densitat de població de la comarca i a la bona gestió que s’hi ha fet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *