David Rodríguez apel·la a la prudència a l’entrada a la fase 2 del desconfinament

L’alcalde solsoní afirma que a la ciutat estem bé, però cal ser curosos per no haver de fer marxa enrere. En aquest sentit, fa una crida als joves perquè siguin rigorosos amb les mesures de seguretat i higiene tot i comprendre que és normal que tinguin moltes ganes de sortir. D’altra banda, demana que es faci un ús correcte de la mascareta, tapant la boca i el nas, especialment entre el col·lectiu de la gent gran, que és el de major risc. D’altra banda, Rodríguez fa una crida a la població a respectar les franges reservades als majors de 70 anys, de 10 a 12 del matí i de 7 a 8 del vespre, que són les úniques franges horàries que es mantenen a partir d’avui. L’alcalde de Solsona apel·la a la responsabilitat:

D’entre les principals novetats d’aquesta etapa de la desescalada, en destaquen l’obertura de l’interior dels establiments de restauració i de la totalitat de les botigues; la possibilitat de fer visites a les residències i habitatges tutelats; i la reobertura de cinemes, teatres i altres equipaments culturals amb un aforament de fins al 30%. Pel que fa les instal·lacions esportives a l’aire lliure, es preveu que avui la Junta de Govern Local aprovi l’obertura amb condicions del parc de la Font de la Mina,  l’skatepark i les pistes de pàdel. Més endavant, també hi ha la possibilitat de reobrir algun pavelló en condicions concretes.

Pel que fa a l’afectació del virus a Solsona, David Rodríguez destaca que s’ha fet una mala interpretació de les dades ja que l’increment dels casos sospitosos fins a 329 és degut a la realització de més proves PCR, que considera positiu ja que permet conèixer amb més detall la població afectada per la Covid-19. Pel que fa als casos confirmats, a Solsona n’hi ha 20 d’acumulats, tan sols dos més que en les últimes setmanes.

D’altra banda, avui s’han començat a enviar els rebuts de taxes com el cementiri i els guals. El primer trimestre de l’aigua i les escombraries sortirà a partir de la setmana que ve. Es podrà pagar en voluntària a partir de demà però el període de pagament s’allargarà fins al 25 d’agost. Qui s’hagi vist afectat per l’aturada de l’activitat durant l’estat d’alarma pot sol·licitar un ajornament. Els negocis que hagin hagut de tancar aquest temps també podran sol·licitar l’exempció del segon trimestre, el rebut del qual s’enviarà a l’estiu.

             

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *