Judit Gisbert és reelegida alcaldessa de Solsona amb l’entrada de la CUP al govern

La candidata d’Esquerra Republicana va ser investida dissabte al migdia amb el suport dels regidors d’aquestes dues formacions i també dels de Junts, que van fer un vot de consideració, mentre que Treballem per Solsona s’hi va abstenir. El pacte de govern arribava ja en temps de descompte, divendres al vespre, i marcant com a prioritats l’habitatge, la transició energètica, el desenvolupament del nou polígon industrial de Santa Llúcia i les polítiques per als joves. L’alcaldessa reelegida, Judit Gisbert, definia així aquesta nova etapa:

La CUP entra al govern amb l’aval de l’experiència d’anys a l’oposició, una assemblea experimentada i forta, amb persones preparades, compromeses i generoses però amb molta il·lusió. Pilar Viladrich s’ha fet seves paraules del comiat de Xavier Jounou adaptant-les a la situació actual, dient que “No podem ser uns ploramiques eterns, sinó uns innovadors i renovadors constants”. També s’ha compromès a no oblidar les altres formacions a l’oposició:

Des de Junts, Elis Colell ha lamentat que la resposta al seu oferiment per formar un govern sòlid i amb garanties d’estabilitat arribés divendres al vespre quan ja havia transcendit als mitjans de comunicació. Amb tot, argumenta que el vot a favor de la investidura de Judit Gisbert és de consideració. Elis Colell explica quin tipus d’oposició volen fer:

Marc Barbens, de Treballem per Solsona, considera que els republicans no han fet autocrítica després dels resultats electorals i denuncia la falta de transparència de participació dels diferents grups:

En el ple d’investidura la sala de plens es va omplir a vessar de familiars i amics dels nous regidors encapçalats pels exalcaldes David Rodríguez i Jordi Riart i el secretari general d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Bernat Costas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *