Eva Simon es converteix en alcaldessa de Llobera després de la renúncia de Dolors Caelles

Dolors Caelles va ser la més votada a les eleccions, però plega motius personals. Caelles no va recollir dissabte l’acta de regidora i l’Ajuntament es va constituir amb només quatre regidors: Eva Simon, Jordi Joaquin i Sara Vilches, per Esquerra Republicana, i Marc Barrera, de la CUP.

A Odèn, la investidura d’Albert Solé, d’Odèn Acord Municipal, com a alcalde, va arribar sense pacte tancat. Solé va rebre el suport dels tres regidors del seu grup i dels dos de Compromís per Odèn de Pere Vilaginés. A hores d’ara, el pacte entre les dues formacions encara no està signat tot i que la intenció del grup a l’alcaldia és que els de Pere Vilaginés entrin a l’equip de govern. Els Independents per Odèn de Xavier Vilaseca es van abstenir en la investidura.

Torà i Biosca ja són definitivament del Solsonès. Els ajuntaments havien de ratificar de manera definitiva el canvi d’adscripció. Després dels plens de constitució, en van convocar un altre d’extraordinari per votar l’aprovació definitiva del traspàs de comarca, i els dos pobles ho van fer per unanimitat. Tot plegat després que la Junta Electoral Provincial considerés que la decisió del canvi comarcal s’havia de tornar a sotmetre a votació una vegada quedessin configurats els nous ajuntaments després de les eleccions el 28 de maig.

Fem una ullada al conjunt de la comarca. Per partits, la coalició Compromís Municipal de Junts-Impulsem ostenta 11 alcaldies, mantenint les que ja tenia i recuperant Clariana, Olius i Torà. Esquerra Republicana-Acord Municipal continua governant a Solsona, Sant Llorenç, Pinell i Odèn mentre que recupera Llobera. Ara Pacte Local tindrà La Coma com a única alcaldia, amb Gerard Bajona, un dels que s’estrena en el càrrec. Les eleccions del 28-M han deixat major presència femenina a les alcaldies del Solsonès. Segueixen Judit Gisbert a Solsona i Claustre Sunyer a Castellar de la Ribera mentre que s’hi sumen quatre noves alcaldesses: Isabel Torres a Torà, Marta Comitre a Olius, Íngrid Melero a Clariana i Eva Simon a Llobera. En les properes setmanes caldrà estar atents als pactes que es puguin produir per governar el Consell Comarcal del Solsonès. La primera força és la coalició de Junts i Impulsem-Compromís Municipal amb 8 consellers comarcals, seguida d’Esquerra, amb 7. La clau la tenen els Independents del Solsonès amb 3 representants mentre que la CUP hi manté un únic conseller comarcal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *