Front comú del Consell Comarcal del Solsonès i l’Ajuntament de Navès per demanar la millora de la C-26 en el tram Navès-Montmajor

Després de 5 anys i mig de reunions de la taula de treball, els ens locals estan farts que es deixi al marge el tram de la carretera de Solsona a Berga en el tram corresponent al Solsonès. Aquesta taula es va crear amb la voluntat de definir l’arranjament de la via en un termini de 10 anys. Quan ha transcorregut més de la meitat del temps, el tram Navès-Montmajor de la C-26 no és damunt de la taula de la Generalitat. Així ho expressen l’alcalde de Navès, Josep Maria Casafont, i el vicepresident del Consell Comarcal, Josep Caelles:

Ahir es va celebrar una reunió de la taula de treball a la seu del Consell Comarcal del Berguedà a la qual, per part del Departament de Territori i Sostenibilitat, només hi van assistir tècnics i no cap responsable polític. Davant les reivindicacions dels representants del Solsonès, es va emplaçar els assistents a una trobada d’aquí a un mes amb la presència de responsables polítics d’aquesta àrea de la Generalitat.

Recordem que el febrer del 2021 el Departament de Territori i Sostenibilitat va treure a concurs la redacció del projecte constructiu del condicionament de la C-26, entre Montmajor i Avià. Bona part d’aquests documents ja estan enllestits, a l’espera de resoldre alguna al·legació. Paral·lelament, la Generalitat també va licitar la redacció del projecte constructiu del condicionament de la B-420, una via secundària que uneix Berga i Cardona en el tram entre Navès i Montmajor. En canvi, no contemplava l’arranjament de la C-26 en el seu pas pel Solsonès, una qüestió reivindicada pel territori des de fa dècades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *