El Ple de l’Ajuntament de Solsona es posicionarà demà sobre la petició de Torà i Biosca d’adscriure’s al Solsonès

Recordem que el govern municipal va declinar tractar aquesta qüestió proposada pel PSC per estudiar-ho a fons. El text de la moció presentada pel regidor socialista Mohamed El Mamoun demana el suport del ple solsoní a la petició dels ajuntaments de Torà i Biosca. Això ha motivat la presentació d’una altra moció consensuada per Esquerra i Junts per Solsona que amplia els acords. Consideren que s’ha d’incloure la sol·licitud d’una consulta legal a aquests dos municipis que confirmi la voluntat dels veïns com a tràmit indispensable. Així mateix, reclamen el vistiplau del Consell Comarcal del Solsonès i el suport del Consell d’Alcaldies, entre altres qüestions.

La sessió de demà a 2/4 de 8 del vespre també tractarà la modificació del cartipàs. La regidora d’Urbanisme, Obres i Serveis, Rosó Barrera, deixa de prestar la dedicació del 70% de la jornada a l’Ajuntament i renuncia a la retribució. Arran d’això, passarà a percebre les indemnitzacions per assistències a la Junta de Govern Local, plens i comissions, tal com fan la resta de regidors de govern sense dedicació parcial o exclusiva. Un altre punt de l’ordre del dia que també afecta la regidora Rosó Barrera és que es proposarà el seu nomenament com a representant del consistori a la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès. Fins ara ho era la portaveu de la CUP, Pilar Viladrich, que a l’agost va presentar la seva renúncia al·legant manca de confiança i la pràcticament nul·la relació entre el govern municipal i la CUP. Viladrich lamenta que en els plens l’executiu es negui a contestar-los verbalment i toleri que es facin acusacions falses contra els seus regidors.

El Ple ordinari de setembre també inclou l’aprovació del Pla d’integritat i antifrau de l’Ajuntament per enviar-lo al Ministeri d’Hisenda i Funció Pública. Recull una sèrie de mesures que han de complir totes les entitats que rebin fons europeus per evitar irregularitats.

La sessió tindrà lloc demà a 2/4 de 8 del vespre i si no hi ha cap impediment tècnic la podreu seguir en directe per aquesta emissora i per 22TV.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *