Establiments solsonins afectats per la pandèmia poden demanar l’exempció de la taxa d’aigua de l’últim trimestre

S’hi poden acollir hotels i restaurants; serveis que impliquen un contacte personal proper –excepte els de perruqueria i essencials o sanitaris; activitats culturals i instal·lacions esportives. El Ple ha aprovat aquesta mesura per a aquells establiments que s’hagin vist obligats a tancar a causa de la Covid-19, que acreditin que no han tingut consum d’aigua o bé que hagin tingut una davallada en la facturació del 50% o més respecte l’últim trimestre del 2019.

S’emmarca en l’acord per a la superació de la crisi socioeconòmica provocada per la Covid-19, aprovat per tots els grups municipals l’any passat. L’alcalde, David Rodríguez, ha posat de relleu que era d’urgència aprovar aquesta exempció ara, abans que s’iniciï el període de cobrament de la taxa. Amb tot, més endavant es preveu aprovar altres ajuts per a diferents sectors.

L’exempció és per a la taxa d’aigua i les escombraries, que es facturen en el mateix rebut, però en queda exclòs el cànon de l’aigua que estableix la Generalitat. Els establiments que vulguin acollir-se a aquesta mesura han d’omplir una instància genèrica presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament o bé en línia a través de la seu electrònica. Hi ha temps fins al dia 19.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *