ERC al Consell qualifica la polèmica de la vacunació del gerent de “comèdia política lamentable” mentre l’oposició reclama transparència i responsabilitat

Amb aquestes paraules defensava ahir a la tarda el vicepresident del Consell i portaveu d’Esquerra, Marc Casabosch, la gestió en la vacunació del gerent. Casabosch ha volgut aclarir que es tracta de la vacunació del gerent del Centre Sanitari, no pas del gerent del Consell Comarcal, i que s’han barrejat les coses. El portaveu dels republicans ha defensat que aquesta és una qüestió mèdica i no política i que, el que haurien d’haver fet els grups de l’oposició, és consultar en primer lloc a la direcció mèdica del Centre Sanitari. El vicepresident ha argumentat que les coses s’han fet magníficament bé a part d’un error de comunicació del pla de vacunació de la Generalitat, que no s’ha sabut traslladar adequadament a la població del Solsonès. Marc Casabosch defensa que la vacunació del gerent és una qüestió de salut comunitària:

Prèviament, el secretari de l’ens, a instàncies de la presidenta, Sara Alarcón, ha llegit diversos documents que recollien les directrius de la coordinació de vacunació per remarcar que des del Departament de Salut s’indicava vacunar a tot el personal del Centre Sanitari, al qual s’hi van afegir els usuaris del sociosanitari i totes les persones que realitzen feina presencial a l’ens de salut.

L’Agrupació d’Electors Independents, per la seva banda, ha avançat que demanarà la convocatòria d’un Consell Alcaldies extraordinari per donar veu als batlles de la comarca per parlar d’aquest i altres aspectes que no funcionen al Consell Comarcal. Els acords que es prenguin en aquesta trobada demanaran que s’aprovin en una sessió plenària extraordinària del Consell Comarcal. El portaveu de la formació, Joan Solà, acusa l’executiu de manca transparència i opacitat i demana que faci una mostra d’humilitat:

  Joan Solà també ha recordat que la figura del gerent és un càrrec polític de confiança. El portaveu dels Independents considera que Marc Carrera és una persona vàlida en molts aspectes però és del parer que cal que ell mateix o la presidenta facin un gest per admetre que no ho han fet prou bé.

En la mateixa línia s’expressa el grup de Junts. Isabel Pérez n’és la portaveu:

 Pérez també ha posat sobre la taula si és ètic i moral haver acceptat aquesta vacunació i ha apuntat que el gerent del Centre Sanitari pot fer teletreball i no és personal de risc. A més, defensa que les explicacions s’haurien d’haver donat en un primer moment, no al cap de pràcticament una setmana.

Des d’Alternativa per Solsona-CUP han exposat que la societat demana informació i cal recuperar la confiança, una desconfiança agreujada pel conflicte que segueix tenint el Centre Sanitari amb els treballadors. Oscar Garcia és el portaveu dels cupaires:    

En tercera instància, considera que el debat ètic sobre l’acceptació de la vacuna és complex. La CUP demana al govern comarcal que prengui mesures per ser més transparents i han reiterat que la millor solució seria traspassar la gestió del Centre Sanitari a l’Institut Català de la Salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *