Els contagis al Solsonès segueixen a la baixa amb 27 nous positius la darrera setmana

S’han detectat a partir de 142 proves PCR i 42 tests ràpids. Tot i que l’índex de risc de rebrot continua molt elevat, 321 punts a la comarca i 380 a Solsona, s’ha reduït a més de la meitat. La taxa de reproducció és de 0,68 a Solsona i 0,64 al conjunt del Solsonès. La setmana arrenca amb un únic grup confinat, un primer de batxillerat de l’Institut Francesc Ribalta.

Pel que fa als cribratges d’automostra nasal, fins ara a Solsona hi ha pres part 288 persones, amb només 2 positius detectats, que representen un 0,7% dels participants. La campanya continuarà només aquesta setmana en els horaris establerts: avui i divendres de 2/4 de 12 a 3 de la tarda i dimecres de 4 a 7. Recordem que l’objectiu dels cribratges és detectar persones asimptomàtiques menors de 70 anys que, sense saber-ho, puguin transmetre el virus i, per tant, tallar cadenes de transmissió. Poden acudir a fer-se la prova si no han passat la Covid-19 els últims 3 mesos i si no han completat la pauta de vacunació. Els resultats es coneixen en 48 o 72 hores a través de l’aplicació La Meva Salut.

Entre el cribratge massiu i el ritme de vacunació, confien que els propers dies es confirmi una clara davallada dels contagis al Solsonès. Amb tot, el Centre Sanitari i l’Ajuntament de Solsona demanen a la població que no es relaxi i mantingui totes les mesures de precaució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *