El Zoo del Pirineu organitza el primer curs de rehabilitació d’animals salvatges

S’adreça a estudiants i auxiliars de veterinària i tindrà lloc aquest dissabte a les instal·lacions del centre.

Aquest serà el primer d’una sèrie de cursos que s’impartiran cada darrer cap de setmana de mes per dotar els professionals del sector d’eines pràctiques per atendre adequadament els animals salvatges.

La veterinària titular del centre, Laia Sánchez Golobart, serà l’encarregada d’impartir la formació, amb un màxim de 5 alumnes per oferir la màxima atenció personalitzada possible. Com realitzar el control rutinari dels animals i les tècniques per al subministrament de medicaments són algunes de les qüestions que s’hi tractaran.

De fet, el Zoo del Pirineu està treballant en la posada en marxa de la Universitat de Natura, oferint formació als professionals i les persones aficionades a la natura. Juntament amb la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural i en col·laboració amb el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, s’iniciaran properament projectes de cria, alliberament i seguiment dels animals protegits. Amb tot, el desenvolupament del projecte va lligat a l’ampliació de les instal·lacions per tal que cada animal tingui el seu espai adaptat a la seva discapacitat.

El Zoo del Pirineu es va posar en marxa el 2014 com a atracció turística de divulgació dels animals autòctons i ha evolucionat cap a centre d’acollida d’animals salvatges que no poden tornar a la natura. L’any passat van arribar-hi 375 animals. Pel que fa a les visites, les mesures contundents per fer front a la caiguda dràstica de turistes van permetre tancar l’any amb un 12% més d’ingressos, que s’utilitzen per atendre els animals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *