El Consell Comarcal presenta al·legacions al macroparc solar de la Torregassa

Argumenta que no s’adequa a l’esperit amb què es vol promoure la transició energètica al Solsonès i considera que aquest projecte està desconnectat del territori i de la seva població.Les al·legacions presentades pel Consell a la Direcció General d’Energia posen de relleu que no hi ha cap participació de persones físiques o jurídiques locals en el projecte. Si bé reconeixen que  la normativa que obliga que les iniciatives siguin participades és posterior a la presentació del projecte, el Consell s’alinea amb l’esperit i la visió de la nova norma que exigeix que els projectes siguin participats. Defensen que el macroparc solar de 60 hectàrees a la Torregassa no respon ni a una estratègica comarcal ni de promoció de l’autoconsum sinó a una estratègia empresarial per transportar l’electricitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. D’altra banda, argumenten que en els informes previs no s’ha tingut en compte que la masia El Casó quedarà envoltada pel parc, situant-se només a 65 metres de la casa, fet que forçarà els seus habitants a abandonar-la.

El conseller comarcal Xavier Castellana defensa el posicionament de l’equip de govern del Consell respecte el parc solar de la Torregassa:

L’altra qüestió que al·lega el Consell Comarcal és la capacitat limitada d’evacuació d’energia que té el Solsonès, que amb aquesta iniciativa quedaria totalment col·lapsada. De retruc, això impediria que iniciatives locals més petites puguin desenvolupar-se i abocar l’excedent a la xarxa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *