El solsoní David Jaray impulsa un projecte per enviar ànims per lluitar contra el coronavirus de Xina a Barcelona

Al director de les cinc Barça Academies xineses, la Covid-19 el va enxampar de vacances a un altre punt de la Xina i a partir d’aquest moment el Futbol Club Barcelona va decidir fer-lo tornar a Solsona per seguretat. Era el 28 de gener. Actualment, estan fent gestions amb el consolat per poder tornar al més aviat possible i, mentrestant, està permanentment connectat amb els entrenadors que hi ha sobre el terreny per seguir la represa dels entrenaments.  Jaray ha explicat en una entrevista aquest matí a La Central que l’afectació de la pandèmia a Xina ha estat menor, en tant que ja estaven previnguts per l’experiència de la SARS fa uns anys. El jove solsoní afirma no tenir cap conegut que hagi patit la malaltia i que la cultura xinesa és molt conscient del que estava passant i ha seguit estrictament les mesures dictaminades pel govern. Amb aquest bagatge a l’esquena, va sorgir la iniciativa que els nens de les Barça Academies xineses fessin dibuixos d’ànims per als infants catalans.

David Jaray està establert a Qingdao, des d’on coordina les 5 acadèmies que el Barça té al país. Abans d’aterrar a Xina va estar tres anys a Nova Delhi, a Índia, on el futbol no és l’esport més important i on els jugadors reben una escassa educació física que els limita a nivell de coordinació i fa que costi que tinguin nivell per desenvolupar-se en el món del futbol. Dos mons diferents que ha tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà:

Prèviament, David Jaray va ser entrenador de la Barça Escola de Barcelona durant 5 anys, durant els quals va portar a Solsona un torneig amistós amb jugadors locals, de Cardona, de Tona i blaugranes. Pel que fa al futbol solsoní, considera un gran encert la fusió del Solsona i l’Arrels, que ha permès pujar el nivell futbolístic.

            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *