El Solsonès no assoleix l’objectiu de reciclatge de la Unió Europea del 50% per al 2020

L’any passat, la recollida selectiva a la comarca es va situar al 47%, amb 3.105 tones de residus. Tot i que ha disminuït fins als 488 quilos per habitant i any, se situa un 1,19% per sobre de la mitjana catalana.

Augmenta la matèria orgànica fins a prop de 1.000 tones, a causa de l’augment en l’àmbit domèstic. El rècord se l’enduen els envasos lleugers que, amb 411 tones, són la quantitat més elevada des que es va iniciar la recollida d’aquesta fracció, amb un increment del 10% respecte l’any anterior. Tot apunta que una de les causes és el canvi d’hàbits de consum amb la pandèmia, amb l’augment de compra de menjar envasat. També puja un 4% el paper i el cartró, mentre que cau un 2% el vidre a causa de la reducció de l’activitat comercial i de l’hostaleria.

El 2020 es van generar 3.485 tones de fracció resta, que amb el tractament previ es van reduir fins al 36%.

Els dos municipis amb el porta a porta implementat, Olius i Sant Llorenç, són els que tenen uns valors més elevats de recollida selectiva: un 74 i un 70% respectivament. A la resta de la comarca, el percentatge cau fins al 43%. El Consell Comarcal posa de relleu que cal continuar en la millora de la recollida selectiva i l’eficiència dels processos de tractament per arribar al llindar del 50% que reclamava la Unió Europea per a l’any passat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *