El Solsonès es dota de l’Oficina Comarcal de Transició Energètica

Es tracta d’un punt d’informació i atenció a les línies d’ajuts relacionades amb l’eficiència energètica que s’ubica a les dependències del Consell Comarcal. Tot i que està en funcionament des de finals de desembre, s’ha presentat en l’últim ple de l’ens. Forma part de la xarxa d’oficines creades sota el paraigües de l’ICAEN, l’Institut Català de l’Energia, per apropar aquest ens al territori i facilitar la transició energètica.

A banda d’assessorar sobre ajuts, l’Oficina Comarcal de Transició Energètica ajudarà a fixar un criteri comarcal per al desenvolupament de les energies renovables i ha de contribuir a la implantació de les comunitats energètiques, l’autoconsum i la sobirania energètica.

En aquests moments, hi ha diverses línies d’ajuda obertes. D’una banda, es poden demanar subvencions d’eficiència energètica en establiments turístics i habitatges de municipis de menys de 5.000 habitants, en el cas del Solsonès, tots excepte la capital. També es poden sol·licitar ajuts per a l’autoconsum i l’emmagatzematge amb fonts renovables. Properament s’obrirà una convocatòria per al suport a cooperatives o associacions d’autoorganització ciutadana que incloguin el desenvolupament de models de gestió i funcionament de comunitats energètiques.

Per a més informació o concertar cita amb l’Oficina Comarcal de Transició Energètica del Solsonès s’hi pot acudir presencialment de dilluns a divendres de 9 a 3, trucant al 973482003 o bé enviant un correu electrònic a octesolsones@elsolsones.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *