El conseller comarcal de Cultura, Ignasi Campà, renuncia al càrrec

La dimissió es va formalitzar en l’últim ple de l’ens. El regidor de Pinós i president del Consell Cultural Francesc Ribalta deixa l’equip de govern de l’ens per motius personals. El secretari del Consell, Candi Pujol, va agrair-li l’elegància, l’educació i el bon tracte de part de tot el personal de l’ens.

Aquesta és la cinquena baixa a l’equip de govern del Consell en aquest mandat, format per 9 consellers comarcals. La regidora de Sant Llorenç Mercè Ibran va plegar per motius de salut el setembre del 2020, poc després que dimitís el conseller comarcal de Camins, Xavier Bertolín, pel seu desacord en el repartiment de subvencions per arranjar vials a la comarca. Durant la baixa de Sara Alarcón, l’agost del 2021, van plegar dos presidents per delegació en tres dies: l’alcalde de la Coma, Ramon Costa, i el regidor de Castellar Marc Casabosch. Els han substituït Josep Caelles, Joan Subirana, Xavier Castellana i Jaume Fons mentre que el nom del substitut de Campà encara està per determinar. De l’equip inicial, a banda de la presidenta, segueixen Ferran Ginestà, Dolors Caelles i Joan Codina.

La foto de presa de possessió de l’estiu del 2019 amb la del ple actual conserva tan sols la meitat dels seus protagonistes. A les files de la CUP es manté Oscar Garcia mentre que a l’Agrupació d’Electors Independents continua Marià Torra però Antoni Márquez va agafar el relleu a Joan Solà a mitja legislatura. Dels 7 consellers comarcals de Junts, es manté el pinyol del grup, format per la portaveu i regidora solsonina Isabel Pérez, i els alcaldes de Navès, Castellar de la Ribera i Pinós, Josep Maria Casafont, Claustre Sunyer i Xavier Vilalta. Entre el 2020 i el 2021, han plegat Montse Giralt, Gerard Bajona i Manel Alòs, que han estat substituïts per Robert Molas, Oriol Blanco i Romà Llohis. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *