El president de la Generalitat, Quim Torra, farà doble visita al Solsonès aquest dissabte

A 2/4 de 8 del vespre, Torra participarà a la inauguració de l’exposició “A bodes em convides”, sobre el casament barroc a pagès, a la Casa Gran del Miracle. És una iniciativa del Centre d’Estudis Lacetans i l’Ajuntament de Riner. Quim Torra tornarà a Riner tres setmanes després de fer-hi una escapada.

I dissabte a les 9 del vespre, el president de la Generalitat es traslladarà al Teatre Comarcal de Solsona per assistir a l’acte oficial d’obertura del centenari de l’Orfeó Nova Solsona. Es tracta del concert de Santa Cecília, que tindrà un repertori idèntic a la primera actuació de la formació, el 10 de setembre de 1919 al Centre de Cultura Popular sota la direcció de Ricard Penina. Dissabte, al programa Plaça Major d’aquesta emissora, els responsables de la Comissió del Centenari de l’Orfeó Nova Solsona van avançar en exclusiva que el president Torra seria present a l’acte de dissabte. Una de les membres de l’organització, Rosa Vila, explica que la iniciativa per demanar la Creu de Sant Jordi va sorgir, precisament, del mateix president de la Generalitat. Sentim-la:

El concert que presenciarà el president Quim Torra són versions de diferents autors de melodies pròpies del cançoner popular català tradicional. Només quatre de les composicions que s’interpretaran s’han conservat a l’arxiu de l’Orfeó; la resta, s’han hagut d’anar a buscar a l’arxiu de l’Orfeó Català, al Palau de la Música Catalana, i al fons procedent del Seminari que hi ha a l’Arxiu Diocesà. Entre els autors dels temes, hi ha grans figures de l’època de la fundació de l’entitat com Enric Morera, el Mestre Millet, el Pare Romeu, Antoni Pérez Moya o Joan Baptista Lambert, així com una mélodie per a dues veus i piano del compositor francès César Franck. A “El primer concert” s’hi podran escoltar temes populars com “Els Tres Tambors” o “En Pere Gallerí”, nadales, “Cançó de bressol” i “La cançó del soldat” i també “El Cant de la Senyera”. L’actuació, dirigida per Joan Boix, serà dissabte a les 9 del vespre al Teatre Comarcal i l’entrada és de taquilla inversa. Paral·lelament, hi ha a la venda les entrades pel concert de l’Orfeó Català a Solsona del proper dia 30 a través del web orfeosolsona.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *