El Parlament de Catalunya aprova el tràmit pel pas de Torà i Biosca al Solsonès per la via ràpida

Aquest matí el Ple de la cambra catalana ha donat llum verda a la tramitació per lectura única d’aquest procediment, que tot i l’agilitza, no serà immediat. Han assistit a la sessió els alcaldes i regidors de Torà i Biosca, que fa 13 anys que reivindiquen el canvi d’adscripció comarcal i veguerial per raons històriques, econòmiques i socials. La proposició de llei presentada pel PSC s’ha aprovat amb 114 vots a favor dels diputats socialistes i d’Esquerra, Junts, En Comú Podem, Ciutadans i el Partit Popular. Òscar Ordeig, del grup parlamentari del PSC:

La diputada de Junts Anna Feliu també subratlla la necessitat de facilitar aquest pas al Solsonès:

Des d’Esquerra, Montserrat Fornells s’ha mostrat favorable a la petició de Torà i Biosca però considera que aquest no és el procediment adequat i és per això que presentaran una esmena:

Des del Grup Mixt, el PP hi ha votat a favor en tant que compleix les condicions legals i, en ser una proposta sostinguda en el temps, són partidaris de no posar pals a les rodes i accelerar la tramitació. Per la seva banda, el diputat d’En Comú Podem, Lucas Ferro, tot i votar-hi a favor, s’ha mostrat contrariat per la tardança:

Ciutadans s’ha mostrat partidari de la lectura única en tant que considera que els canvis a l’organització territorial haurien de ser àgils. En canvi, la CUP hi ha votat en contra. Montserrat Vinyets:

Finalment, Vox s’ha abstingut en considerar que els consells comarcals s’haurien de suprimir i defensa que són una oficina de col·locació dels partits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *