El pacte de govern de l’Aj. Solsona entre ERC i la CUP atorga als cupaires les regidories d’Habitatge, Cultura, Infància, Joventut, Comunicació i Participació

Esquerra Republicana i Alternativa per Solsona han revelat els detalls de l’acord que defineix el repartiment de les àrees i les tinences d’alcaldies, mentre que el pla de mandat es concretarà en les properes setmanes.

Judit Gisbert assumirà directament les àrees d’Hisenda i Administració mentre que Pilar Viladrich serà la responsable d’Habitatge, Infància i Participació. L’altre regidor cupaire, Albert Colell, s’encarregarà de Cultura, Joventut i Comunicació. Així mateix, els cupaires tindran la segona tinença d’alcaldia mentre que la primera, la tercera i la quarta les assumiran regidors d’Esquerra. Joan Parcerisa segueix al capdavant d’Esports i Noves Tecnologies i incorpora Urbanisme i Serveis Municipals. Ramon Montaner continua amb Desenvolupament Local, Medi Ambient i Parcs i Jardins. Maria Moumen es queda les carteres d’Afers Socials, Feminismes i Transparència i Esther Espluga s’ocuparà de Governació, Educació i Salut.

L’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, explica com s’ha travat l’acord entre Esquerra i la CUP:

L’habitatge és un dels objectius programàtics del mandat i contempla la creació de l’oficina d’habitatge, dotada amb un tècnic especialista, i la suspensió temporal de l’atorgament de llicències d’allotjaments turístics. En Desenvolupament Local, els principals eixos seran el desenvolupament del nou polígon de Santa Llúcia, suport a les empreses del territori i afavorir el relleu generacional i la modernització en el petit comerç. L’impuls de la transició energètica, la preservació i dignificació de la Ribera, la creació d’un casal jove municipal i d’una aplicació que permeti la comunicació i la participació directa de la ciutadania són algunes de les prioritats. Així mateix, es comprometen a implantar retribucions adaptades a la casuística del regidor i treballar per avançar en la laïcitat de les manifestacions de la institució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *