El Museu de Solsona presenta dissabte la reproducció de la imatge gòtica de Sant Jaume de Ferran a Estaràs, a la Segarra

La talla original es va trobar amagada en una paret de l’església i es va dipositar a l’equipament entre els anys 1911 i 1912. Data del segon terç del segle 14 i és una imatge de Sant Jaume caracteritzat, al mateix temps, com a apòstol i com a pelegrí, testimoni de la gran difusió que va tenir el culte a aquest sant al Bisbat de Solsona.

L’any passat es van inaugurar les obres del temple i va sorgir la inquietud per recuperar la imatge del sant. Dins l’acció estratègica del Museu al Territori, es va acordar una restitució mitjançant una còpia que s’ha fet al Taller Casserres de Solsona amb resines a partir d’un motlle extret de l’obra original que fa que sigui pràcticament idèntica.

La presentació tindrà lloc dissabte a 2/4 de 7 de la tarda a l’església de Sant Jaume de Ferran d’Estaràs. Hi haurà una xerrada de la directora del Museu Comarcal de Cervera, Carme Bergés, sobre l’esplendor medieval de la Segarra a partir del patrimoni dispers d’aquesta comarca. Algunes d’aquestes obres es van poder veure en una exposició el 2008 a Cervera. L’acte de dissabte, promogut pels Museus de Solsona i Cervera, que formen part de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, porta les dues institucions a traspassar el seu espai habitual per retornar al territori el patrimoni que li és propi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *