El Museu de Solsona participa en una exposició col·lectiva per commemorar els 175 anys del Liceu

La iniciativa porta per títol “Museus i Liceu: una història compartida” i és el resultat d’un projecte entre museus, col·leccions, biblioteques, arxius i centres d’exposicions d’arreu de Catalunya i el Liceu. Alhora, vol contribuir a fer xarxa i establir lligams entre les institucions culturals del país.

Fins al juliol del 2023, 121 centres culturals de tot el país exposaran una o diverses obres de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu, ja sigui una referència temàtica o un element que reveli connexions sorprenents. Cada museu exposarà a la seva seu les peces triades i a partir d’un codi QR es podran consultar totes les obres d’aquesta intervenció, així com una explicació extensa de cada obra.

El Museu Diocesà de Solsona hi participa amb el conjunt sepulcral de l’església de Sant Pere de Casserres, al Berguedà, que data del segle 13. A l’interior de l’arc s’hi troben representants els àngels amb les trompetes del Judici Final. L’obra s’ha escollit per la representació dels instruments i, amb ells, de la música, però també per la temàtica, el Judici Final, protagonista d’algunes òperes representades al Gran Teatre del Liceu al llarg de la seva història.

A la mostra “Museus i Liceu: una història compartida” s’hi poden trobar, a part de pintures, imatges, documents, escultures, instruments i objectes de personalitats vinculades al Liceu. L’exposició es va presentar ahir al Gran Teatre del Liceu amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, entre d’altres personalitats. La intenció del Liceu és fer arribar l’aniversari amb activitats participatives arreu del territori tant aquesta temporada com la vinent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *